سبوس برنج و سرطان روده

سبوس برنج و سرطان روده

آنچه می خوانید...

رژیم غذایی دارای فیبر، موجب افزایش باکتری های مفید موجود در معده می شود. به همین دلیل می توان گفت بین مصرف سبوس برنج و سرطان روده ارتباط مستقیمی وجود دارد. استفاده از سبوس برنج و لوبیا سفید، در کاهش میزان ابتلا به سرطان روده، نقش مهمی را ایفا می کند.

لایه بیرونی برنج را سبوس برنج می گویند.  سبوس برنج دارای ویتامین های E ،ویتامین B12 و ویتامین C ، مواد معدنی با ارزش و مهمی مانند روی، آهن، فسفر، منگنز، مس، سلنیوم، اسیدهای چرب و آنتی اکسیدان ها می باشد.

ناآگاهی مردم از رابطه سبوس برنج و سرطان روده

متاسفانه اکثر مردم از رابطه بین سبوس برنج و سرطان روده اطلاعی ندارند و فقط برنج سفید را در رژیم غذایی روزانه خود جای می دهند. رژیم غذایی دارای سبوس برنج، برای داشتن یک وزن مناسب نیز موثر می باشد.

مصرف مواد غذایی حاوی فیبر موجود در سبوس برنج، موجب می شود تا مدت زمان هضم غذا بالا برود و بافت دستگاه گوارش و روده ها تخریب نشوند. فیبر موجب کاهش مدت زمان تماس سطح داخلی روده با مواد سرطان زا و ارتقا  فلور میکروبی روده می شود، در نتیجه از بروز سرطان روده جلوگیری می کند.

داشتن رژیم غذای حاوی فیبر به طور شگفت انگیزی از بروز سرطان دستگاه گوارش و کولون جلوگیری می کند. همچنین ارتقا فلور میکروبی روده، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.

ویتامین E موجود در سبوس برنج و سرطان روده

ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی به شمار می آید. این ویتامین موجب حفظ رطوبت پوست می شود و بدین ترتیب از بروز پیری زودرس و ایجاد چین و چروک بر روی پوست، جلوگیری می کند.

اسید های چرب و ویتامین E موجود در سبوس برنج،  موجب افزایش توازن هموستاز خون  می شوند. همچنین وجود  این دو ماده موجب افزایش خاصیت ضد سرطانی سبوس برنج می گردد.

در سبوس برنج ویتامین های B12 و ویتامین C هم وجود دارد. که هر کدام از آن ها خاصیت خاصی دارد به عنوان مثال ویتامین B12 موجب افزایش متابولیسم چربی ها می شود همچنین به عملکرد کبد کمک بسیار زیادی می کند. ویتامین  C موجود در سبوس برنج، هم یک آنتی اکسیدان ارزشمند محسوب می شود که از بدن در مقابل هجوم رادیکال های آزاد محافظت می کند. این ویتامین جهت پاکسازی و تقویت کبد بسیار مهم می باشد.

سبوس برنج و سرطان روده

علاوه بر تاثیر خوب بین سبوس برنج و سرطان روده، می توان از سبوس برنج برای معالجه و بهبودی بیماران مبتلا به دیابت، کلسترول بالا، چاقی و فشار خون بالا استفاده کرد. از دیگر خواص آن می توان به موارد زیر اشاره کرد.

جلوگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی

جلوگیری از سرطان های معده و سرطان روده بزرگ

تقویت سیستم ایمنی بدن

بهبود عملکرد کبد

تقویت سلامت پوست

سرشار از آنتی اکسیدان

نتیجه آزمایش درباره ارتباط بین سبوس برنج و سرطان روده

کسانی که از سبوس برنج و لوبیا سفید، در رژیم غذایی خود استفاده کرده اند، میزان جذب فیبر، زینک، آهن، نیاسین، تیامین و ویتامین B6 در بدن آنها بیشتر بوده است. علاوه بر این  رشد  سلول های سرطانی در این افراد کم شده است.

روغن موجود در سبوس برنج موجب کاهش جذب کلسترول خون می شود.   ترکیبات موجود در سبوس برنج  از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می کند.

کاهش ابتلا به سرطان روده با مصرف سبوس برنج

استفاده از سبوس برنج موجب بهبودی سلامت روده و جلوگیری از بروز سرطان روده می گردد. می توان با خوردن انواع میوه، سبزیجات تازه، غلات کامل و مصرف حبوبات به سیستم گوارشی کمک کرد.

خوردن لوبیا سفید همراه با سبوس برنج، تاثیر آن را برای جلوگیری از بروز سرطان روده، دو برابر می کند. در حقیقت این نوع غذاها یک نوع دارو محسوب می شوند. می توان گفت که سبوس برنج و سرطان روده رابطه دارویی دارند.

مواد موجود در سبوس برنج تنها از رشد سلول های سرطانی جلوگیری نمی کند بلکه در افزایش عملکرد سلول های سالم نیز موثر می باشد. برنج در تمام نقاط جهان در دسترس است و به راحتی می توان سبوس آن را تهیه کرد و در میان وعده های خود جای داد. علاوه بر آن این ماده مفید ی در تهیه انواع کیک و کلوچه نیز استفاده می شود.

سبوس برنج با ارزش ترین منبع غذایی دارای فیبر و الیاف گیاهی می باشد. این الیاف و فیبرها همه از مواد سلولزی هستند که موجب افزایش حجم مدفوع می شوند. بالا رفتن حجم مدفوع، موجب برطرف شدن یبوست  می شود.  در نتیجه  از  ابتلا به بیماری های کولون و سرطان روده پیشگیری می شود.

 درمان یبوست فواید زیادی دارد که می توان به جلوگیری از بروز بواسیر، فیستول، شقاق، عفونت های سیستم گوارشی و شکاف بافت معده که بیشتر در افراد سالمند ایجاد می شود،  اشاره کرد.  فیبر موجود در سبوس برنج  حدود 10 برابر بیشتر از  فیبر موجود در اسفناج می باشد که موجب تنظیم حرکات روده  شده و برای درمان اختلالات روده و معده مانند یبوست، گاز روده و نفخ معده موثر می باشد.

خواص دیگر سبوس برنج

از جمله خواص مصرف سبوس برنج به شرح زیر می باشد:

  • کمک به چاقی صورت
  • تقویت اعصاب
  • کاهش فشار خون
  • کاهش چربی خون
  • تقویت مو و جلوگیری از سفید شدن مو
  • کاهش خطر ابتلا به آسم در نوزادان و کودکان
  • درمان یبوست
  • کاهش بثورات پوستی آلرژیک با گذاشتن سبوس برنج خیس شده بر روی موضع
  • در درمان بوی بد دهان بسیار موثر است.
  • کمک به درمان بی خوابی
  • کمک به ترک اعتیاد (الکل)
  • بهبودی بیماری ایدز
  • موثر در کاهش وزن

عوارض مصرف بیش از اندازه سبوس برنج

این ماده مغذی علاوه بر خواص بسیار زیادی که دارد در مقابل مصرف بیش از اندازه آن از عوارض و خطراتی برخوردار است که به شرح زیر می باشد:عوارض مصرف بیش از اندازه سبوس برنج

  1. افزایش گاز معده و ناراحتی معده
  2. ایجاد خارش و قرمزی پوست
  3. احتمال کاهش جذب آهن، کلسیم و روی

چه کسانی نمی توانند از سبوس برنج استفاده کنند؟

  1. کسانی که ناراحتی در دستگاه گوارش خود دارند، مانند چسبندگی، زخم روده، انسداد در دستگاه گوارش و هضم کند، نباید از سبوس برنج استفاده کنند.
  2. کسانی که مشکل در بلع دارند، باید با احتیاط از سبوس برنج استفاده کنند.
  3. خانم های باردار و مادران شیرده باید  با احتیاط از سبوس برنج استفاده کنند.
  4. اگر از داروی خاصی استفاده می کنید، یک ساعت قبل یا بعد از مصرف سبوس، از آن استفاده کنید زیرا فیبر بالای سبوس، موجب اختلال در تاثیر داروها می شود.
  5. کسانی که دستگاه گوارش ضعیف و حساسی دارند، باید با احتیاط از سبوس برنج استفاده کنند.
اشتراک گذاری این مقاله

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 + 19 =

سبوس-برنج-و-سرطان-روده
آنچه می خوانید